Çfarë është SAFE FRONT®?

SAFE FRONT® është një mbrojtës kundër mikoorganizmave, mykut dhe bakterieve. Është një metodë komplet ekologjike dhe e padëmshme për eleminimin e mikoorganizmave, mykut dhe bakterieve nga materialet tekstile. Ky produkt përmban një mburojë që, në mënyrë natyrale, pengon riprodhimin e mikrooganizmave të pluhurit. Këta mikroorganizma shkaktojnë në numër të madh alergjish. Përveç kësaj, mbron gjithashtu copat tekstile nga myku dhe bakteriet dhe në këtë mënyrë përfitohet një material tapicerie plotësisht higjenik.

SAFE FRONT® është veçanërisht i dobishëm në shtëpitë me kafshë shtëpiake për shkak të përhapjes së mikroorganizmave të pluhurit dhe bakterieve në këto kafshë. Është asgjësues ndaj prezencës së këtyre mikroorganizmave.

Si funksionon SAFE FRONT®?

Pluhuri shtëpiak, prezent në të gjitha materialet tekstile të shtëpisë është vendi ideal ku shumëzohen mikroorganizmat. Jashtëshqitjet e tyre janë shkaku i pothuaj 70 % të alergjive. Në një gram pluhur shtëpiak mund të jetojnë deri në 18.000 mikroorganizma të cilët prodhojnë si jashtëshqitje 10 fishin e peshës së tyre cdo ditë. Jashtëshqitjet e mikroorganizmave janë shkaqet e sëmundjeve te tilla si riniti alergjik, azma bronkiale, dermatiti atopik dhe urtikaria. Myku është vektor alergjish nga sporet dhe mykotoksinat. Bakteriet janë shkaku i erërave të këqija, infeksioneve, sëmundjes së këmbës së atletit dhe rezistencës ndaj antibiotikëve në spitale. Ajo çʼka ka arritur SAFE FRONT® është të evitojë prezencën e këtyre mikroorganizmave, mykut dhe bakterieve ne copa tekstile pa nevojën e përdorimit të insekticideve apo lëndëve flurore.

 

Vite hulumtimi, në bashkëpunim me laboratorët japonezë, kanë dhënë si produkt SAFE FRONT®, një mburojë mbrojtëse që është plotësisht ekologjike dhe e padëmshme e që eleminon ambientin në të cilin jetojnë. Mikroorganizmat nuk do jenë të afta të riprodhohen apo mbijetojnë në një copë tekstile me SAFE FRONT® sepse mburoja e tyre mbrojtëse përmban copëza joorganike argjendi që pengojnë riprodhimin e mikoroorganizmave. Rezultati është një copë komplet higjenike, antialergjike, pa asnjë lloj ere. SAFE FRONT® i është nënshtruar më shumë se 50 cikleve larje dhe ka ruajtur efikasitetin kundër kërcënimeve të mëposhtme:

Bakterieve Mykut Mikroorganizmave
Bacillus subtilis Aureobasidium pullulans Cyanophyta (bojëqielli-jeshile) occillatoria
Corynebacterium sp. Aspergillus flarres Cyanophyta (bojëqielli-jeshile) anabaena
Lactobacillus sp. Aspergillus niger Chrysophyta (kafe)
Listeria monocylogenes Aspergillus repens Chlorophyta (jeshile) Seienastum gracile
Methicillin-resistant Aspergillus terreus Chlorophyta (jeshile) Protococcus
Staphylococcus epidermidis Aspergillus versicolor Anabaena cylindrica
Staphylococcus aureus Aspergillus fumigatus Selenastrum gracile B-325
Streptococcus faecalis Cladosporium herbarum Pleurococcus sp. LB11
Streptococcus pneumonia Penicillium albicans Schenedesmus quadricuada
Streptococcus mutans Penicillium citrinum Gonium sp. LB 9c
Shigella sonnei Penicillium elegans Volvox sp. LB 9
Bacillus cereus Penicillium funiculosum Chlorella vulgarus
Aerobacter aerogenes Penicillium humicolor Tharmet
Acinetobacter sp. Penicillium notatum Candida albicans
Enterbacter sp. Penicillium variabile Saccharomyces cerevisiae
Escherichia coli Pullularia pululans Oscillatoria borneti LB143
Klebsiella pneumoniae Tricophylon mentagrophytes
Mycobacterium smegmatis Tricophylon interdigitalie
Mycobacterium tuberculosis Tricophylon Mucor sp.
Proteus vulgaris
Proteus mirabilis
Pseudomonas aeruginosa
Pseudomonas cepacia
Pseudomonas fluorescens
Salmonella typhosa
Salmonella choleraesius
Serratia narcescens